Είστε εδώ

Τα ευεργετικά αποτελέσματα της μη χρήσης makeup

Διάγουμε μια περίοδο κατά την οποία περνάμε πολύ χρόνο στο σπίτι ακόμα και εν ώρα εργασίας. Αποτελεί λοιπόν την πιο κατάλληλη περίοδο να κάνουμε στο δέρμα μας ένα ανέλπιστο «δώρο»: Να απαλλάξουμε το πρόσωπό μας από το μακιγιάζ. Ποια είναι όμως τα πραγματικά οφέλη από ένα αμακιγιάριστο πρόσωπο? Τι συμβαίνει στο δέρμα μας όταν δε χρησιμοποιούμε προϊόντα makeup για ένα μήνα;

Η ποιότητα και η υγεία της επιδερμίδας βελτιώνεται σημαντικά

Ενώ μια ημέρα ή μια εβδομάδα χωρίς μακιγιάζ μπορεί να δώσει στο δέρμα μας την ευκαιρία να «αναπνεύσει» χωρίς να φράσσουμε τους πόρους του, ένας μήνας είναι το πραγματικά απαραίτητο χρονικό διάστημα για να απολαύσουμε μια ανανεωμένη εμφάνιση. Το χρονικό διάστημα αυτό θα επιτρέψει στον φυσικό κύκλο των κυττάρων του δέρματος να ολοκληρωθεί χωρίς διακοπή από περιττά συστατικά στα προϊόντα μακιγιάζ. Τα κύτταρα του δέρματος αναπαράγονται (γεννιούνται, ξεφλουδίζουν και στη συνέχεια αντικαθίστανται στο άνω στρώμα του δέρματος) κάθε 28 έως 40 ημέρες. Η διαδικασία αυτή προσφέρει μια φωτεινότερη, πιο υγιή επιδερμίδα Όσο περισσότερο μένει το δέρμα χωρίς μακιγιάζ, τόσο περισσότερο μειώνεται η λιπαρότητά του ενώ βελτιώνονται τα επίπεδα ενυδάτωσης καθώς και ο φυσικός μηχανισμός απολέπισης από τα νεκρά κύτταρα. Επίσης, η μη χρήση μακιγιάζ απαλλάσσει από επιθετικές – για το δέρμα - μεθόδους καθαρισμού του δέρματος στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης.

Η ακμή σας μπορεί να είναι λιγότερο πιθανό να ξεσπάσει

Σε αντίθεση με πολλά συστατικά προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας, τα οποία διεισδύουν στο δέρμα, το μακιγιάζ μένει στην επιδερμίδα και ευνοεί την παραγωγή σμήγματος καθώς μπλοκάρει τους πόρους του δέρματος. Φυσικά υπάρχουν εξειδικευμένα προϊόντα που εφαρμόζονται αν θελήσετε να κάνετε μακιγιάζ ενώ αντιμετωπίζετε πρόβλημα ακμής. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να συμβουλευτείτε το Δερματολόγο σας για να σας συστήσει την κατάλληλη λύση που δε θα επιδεινώσει την ακμή σας.

Το δέρμα εκτίθεται σε λιγότερα βακτήρια

Χωρίς μακιγιάζ, το ευαίσθητο δέρμα του προσώπου δεν εκτίθεται άσκοπα σε βακτήρια που βρίσκονται στις βούρτσες εφαρμογής και στις παλέτες μακιγιάζ που χρησιμοποιούνται καθημερινά. Ακόμα και αν πλένετε τακτικά τα πινέλα σας, τα βακτήρια μπορούν να παραμείνουν σε αυτά και στο ίδιο το μακιγιάζ, ακόμα κι αν έχουν προστεθεί συντηρητικά. Επιπλέον, συνήθως το μακιγιάζ εφαρμόζεται στο μπάνιο, εκθέτοντας τα προϊόντα σε άλλους τύπους βακτηρίων, τα οποία μπορούν να μολύνουν το μακιγιάζ. Συγκεκριμένα, η μάσκαρα και τα ψεύτικα βλέφαρα που εφαρμόζονται επανειλημμένα μπορούν να εισάγουν βακτήρια σε αυτό το πολύ ευαίσθητο δέρμα που πιθανόν να οδηγήσει σε οφθαλμικές λοιμώξεις.

Οι λεπτές γραμμές (ρυτίδες) γίνονται λιγότερο εμφανείς

Το μακιγιάζ, ειδικά σε σκόνη, συνήθως «μένει» επάνωσε λεπτές γραμμές και ρυτίδες και μπορεί πραγματικά να τις κάνει να φαίνονται πιο έντονες, ειδικά γύρω από τα μάτια. Στη συνέχεια, η διαδικασία αφαίρεσης του μακιγιάζ κάθε βράδυ μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το «τράβηγμα» του δέρματος σε τακτική βάση, το οποίο μπορεί να επηρεάσει την ελαστικότητα του δέρματος και, ως εκ τούτου, να επιταχύνει τη γήρανση

Οι βλεφαρίδες σας θα φαίνονται πιο γεμάτες

Η μάσκαρα χρησιμοποιείται κατά κόρον για να δείχνουν οι βλεφαρίδες πιο όμορφες. Όμως η αφαίρεσή της με διάφορα προϊόντα μπορεί να προκαλέσει επιφανειακή θραύση στην επιφάνειά τους με αποτέλεσμα να αδυνατίζουν. Μετά από ένα χρονικό διάστημα που δε θα χρησιμοποιήσετε μάσκαρα, θα παρατηρήσετε ότι οι βλεφαρίδες σας φαίνονται μακρύτερες, πιο δυνατές και υγιείς μια και θα σταματήσετε τον ερεθισμό και το τρίψιμο. Επίσης θα πέσουν λιγότερες βλεφαρίδες και η πυκνότητα των βλεφαρίδων μπορεί να ομαλοποιηθεί - οι βλεφαρίδες σας θα φαίνονται πιο παχιές. Φυσικά όλα τα παραπάνω δε σημαίνουν ότι δε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε προϊόντα μακιγιάζ ποτέ ξανά. Όταν η περίοδος «αποτοξίνωσης» του δέρματός σας από αυτά, λήξει, φροντίστε να ζητήσετε την κατάλληλη καθοδήγηση από το Δερματολόγο σας προκειμένου να σας συστήσει τον κατάλληλο συνδυασμό προϊόντων σύμφωνα με τις ανάγκες του δικού σας δέρματος.