Είστε εδώ

Έχουμε όλοι γίνει μάρτυρες διαφόρων αποτελεσμάτων από τη θεραπεία με υαλουρονικό οξύ στα χείλη. Αύξηση όγκου και προβολής του άνω ή του κάτω χείλους, τόνωση του περιγράμματος, πιο έντονο σχήμα κτλ. Ο στόχος είναι ένα φυσικό αποτέλεσμα αλλά αυτό δεν είναι πάντα η κατάληξη.

Είναι πολύ δύσκολο να κρίνει κάποιος κατά πόσο καλά ήταν τα αποτελέσματα συγκρίνοντας δυο φωτογραφίες για το πριν και το μετά. Και αυτό γιατί δεν είναι καθόλου απλό να αποτυπωθεί το αποτέλεσμα που φαίνεται στην πραγματική ζωή. Μπορεί η κάμερα να προσθέτει κιλά στο σώμα αλλά γίνεται ακριβώς το αντίθετο στα χείλη.

Ποια είναι λοιπόν τα σημάδια ότι μια θεραπεία με fillers για τα χείλια είναι επιτυχημένη; Ας δούμε τα 5 πράγματα που πρέπει να παρατηρείτε σε μια φωτογραφία:

1. Σταθερός φωτισμός και καθόλου makeup

Αυτός ο κανόνας ισχύει για κάθε αισθητική θεραπεία αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικός σε μια θεραπεία για τα χείλη. Ένας διαφορετικός φωτισμός σε φωτογραφίες πριν και μετά τη θεραπεία μπορεί να διαστρεβλώσει σημαντικά την πραγματική εικόνα του αποτελέσματος.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί αν στο «μετά» έχει γίνει χρήση κραγίον ή lip gloss. Η αντανάκλαση που δημιουργείται στη φωτογραφία κάνει τα χείλη να δείχνουν πιο «ζουμερά» και φυσικά το κραγιόν μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε ατέλεια μπορεί να υπάρχει. Επίσης αν παρατηρήσετε μικρά εξογκώματα στη βλεννογόνο του χείλους, αυτό σημαίνει ότι η έγχυση έγινε πολύ επιφανειακά, κάτι που δεν είναι επιθυμητό.

2. Φωτογραφία προφίλ

Η λήψη στις περισσότερες φωτογραφίες είναι από μπροστά. Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι εμφανή κάποια στοιχεία του σχήματος των χειλιών που θα φαίνονταν με μια φωτογραφία προφίλ. Αν έχει χρησιμοποιηθεί υπερβολική ποσότητα υαλουρονικού στο άνω ή στο κάτω χείλος ή αν η αναλογία της προβολής τους δεν είναι η επιθυμητή, θα γίνει εμφανές αν δούμε πως φαίνονται τα χείλη από πλάγια.

3. Το περίγραμμα των χειλιών

Η καλή τεχνική περιλαμβάνει φυσικά την αύξηση του όγκου των χειλιών. Όμως ταυτόχρονα προϋποθέτει ότι ο συμπληρωματικός όγκος δεν φεύγει έξω από το φυσικό περίγραμμα των χειλιών. Παρατηρήστε λοιπόν, πέρα από τον όγκο, το πώς αυτός έχει κατανεμηθεί μέσα στον βλεννογόνο και συγκρίνετε το περίγραμμα. Αν και στις 2 φωτογραφίες δεν είναι παρόμοιο, τότε κάτι δεν έχει πάει και τόσο καλά…

4. Μια φωτογραφία με όλο το πρόσωπο

Η «τελειότητα» ενός προσώπου βασίζεται σε κάποιες αναλογίες και κάποιους κανόνες που οφείλει ο Δερματολόγος σας να γνωρίζει. Σα γενικός κανόνας, τα ογκώδη χείλη ταιριάζουν περισσότερο σε πρόσωπα με πιο έντονα ζυγωματικά ενώ λιγότερος όγκος πρέπει να δίνεται σε πιο αδύνατα πρόσωπα. Για να μπορέσουμε λοιπόν να κρίνουμε αν αυτή η αναλογία έχει τηρηθεί, θα πρέπει να έχουμε στη διάθεσή μας και μια φωτογραφία ολόκληρου του προσώπου.

5. Μεσοδιάστημα μεταξύ του «πριν» και του «μετά»

Το πρήξιμο είναι μια κοινή παρενέργεια των fillers οπουδήποτε στο πρόσωπο, αλλά η ενδογενής αγγειακή φύση των χειλιών τα καθιστά ακόμη πιο επιρρεπή σε πρήξιμο. Γι 'αυτό είναι αναμενόμενο να φαίνονται τα χείλη πολύ μεγάλα αμέσως μετά τη θεραπεία. Για τον ίδιο λόγο, η «μετά» φωτογραφία θα πρέπει να έχει τραβηχτεί τουλάχιστον 2 εβδομάδες μετά τη θεραπεία, όταν το οίδημα θα έχει υποχωρήσει.