Είστε εδώ

Ο χειμώνας ήταν πάντα η εποχή που δίναμε λιγότερη σημασία στο σώμα μας αφού τα ρούχα το κάλυπταν. Αν προσθέσουμε και τις ειδικές συνθήκες πανδημίας που ζήσαμε, τότε το φαινόμενο των επιπλέον «ενοχλητικών» πόντων σε διάφορες περιοχές του σώματός μας λόγω της ελλιπούς σωματικής άσκησης και της διατροφής μας σίγουρα αποτελεί ανησυχία πολλών ενόψει του καλοκαιριού που πλησιάζει γρήγορα.

Η Κρυολιπόλυση, η μη χειρουργική τεχνική που ψύχει το επίμονο λίπος και εξαλείφει φυσικά τα λιποκύτταρα μπορεί να αποτελέσει τη λύση. Ας γνωρίσουμε λοιπόν καλύτερα τη θεραπεία αυτή απαντώντας στις πιο συχνές απορίες.

Ποιος είναι καλός υποψήφιος για Κρυολιπόλυση;

Η Κρυολιπόλυση, ενδείκνυται για άτομα που θέλουν να απαλλαγούν από μερικούς επιπλέον επίμονους πόντους λίπους, χωρίς χειρουργική επέμβαση ή μεγάλους χρόνους ανάρρωσης. Δεν είναι η κατάλληλη επιλογή για παχύσαρκους ή για την απώλεια σημαντικού σωματικού βάρους. Η απώλεια βάρους περιλαμβάνει τη συρρίκνωση των λιποκυττάρων. Η Κρυολιπόλυση τα εξουδετερώνει σταδιακά.

Τι διαφοροποιεί την Κρυολιπόλυση από άλλες τεχνικές αφαίρεσης λίπους;

Δεν είναι χειρουργική διαδικασία, επομένως δεν περιλαμβάνει τα προβλήματα που μερικές φορές σχετίζονται με την λιποαναρρόφηση, όπως αναισθησία, τομές, πόνος και μακρά περίοδος ανάρρωσης. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η λιποαναρρόφηση προσφέρει αποτελέσματά που γίνονται εμφανή νωρίτερα. Η Κρυολιπόλυση προκαλεί μια φυσική βιολογική απόκριση στο σώμα κι έτσι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να δράσει στα κύτταρα. Το δέρμα συρρικνώνεται με φυσικούς ρυθμούς, οπότε δεν σχηματίζονται πτυχές μετά τη θεραπεία. Κάθε θεραπεία στοχεύει στο 20% έως 25% του λίπους. Ενδεικτικά, πραγματοποιώντας 4 συνεδρίες μπορεί να επιτευχθεί μια απώλεια 5-6 εκατοστών γύρω από την περιοχή της μέσης.

Η Κρυολιπόλυση ουσιαστικά εξουδετερώνει το λίπος, με την ψύξη του σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Τα λιποκύτταρα είναι πιο ευαίσθητα από το γύρω δέρμα, τα οστά, τους μυς, τα νεύρα και τους τένοντες και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στο κρύο. Με τη σωστή θερμοκρασία, μπορούμε να στείλουμε ένα σήμα εξουδετέρωσης στο λιποκύτταρο, φαινόμενο που ονομάζεται απόπτωση. Αυτή η διαδικασία δεν είναι στιγμιαία. Συμβαίνει σε διάστημα ενός έως τριών μηνών, κατά τη διάρκεια του οποίου το σώμα αποβάλλει τα νεκρά λιποκύτταρα με φυσικό τρόπο. Με τη λιποαναρρόφηση, τα λιποκύτταρα αφαιρούνται αμέσως μέσω αναρρόφησης. Τόσο η Κρυολιπόλυση όσο και η λιποαναρρόφηση παρέχουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, απαλλάσσοντας μόνιμα από τα λιποκύτταρα την περιοχή.

Χρονολόγιο Κρυολιπόλυσης

Κάθε συνεδρία, διαρκεί 35-60 λεπτά, ανάλογα με την περιοχή που αντιμετωπίζεται. Η αίσθηση του πόνου είναι ελάχιστη και περιορίζεται σε μια αίσθηση καύσου για τα πρώτα 5 λεπτά η οποία στη συνέχεια εξαφανίζεται. Μόλις τελειώσει η θεραπεία, είστε ελεύθεροι να επιστρέψετε στις κανονικές σας καθημερινές δραστηριότητες χωρίς περιορισμούς και χωρίς διακοπή. Θα υπάρχει μόνο μια μικρή κοκκινίλα στην περιοχή που θα εξαφανιστεί μέσα στο πρώτο 24ωρο. Τις πρώτες μέρες από την εφαρμογή της συστήνεται και η αποφυγή κατανάλωσης τροφών πλούσιων σε λιπαρά ( πχ αρνί, χοιρινό κλπ) 
Λίγες εβδομάδες μετά τη θεραπεία σας, συναντηθείτε με το Δερματολόγο σας για να συζητήσετε και να αξιολογήσετε τη συνεδρία Κρυολιπόλυσης και τα αποτελέσματα που θέλετε να επιτύχετε. Ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες σας, ο Δερματολόγος σας μπορεί να σας προτείνει πολλαπλές συνεδρίες. Αυτά τα ραντεβού μπορούν να προγραμματιστούν με μεσοδιάστημα 30-60 ημερών.

Παρόλο που όλοι θέλουν να δουν τα αποτελέσματα της θεραπείας άμεσα, να θυμάστε ότι χρειάζεται λίγος χρόνος για να εμφανιστούν. Ενώ περιμένετε, φροντίστε να συνεχίσετε με το κανονικό πρόγραμμα άσκησης και να τρώτε υγιεινά, καθώς αυτό θα σας δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα.
Το νωρίτερο τρεις εβδομάδες μετά τη θεραπεία σας, μπορεί να αρχίσετε να παρατηρείτε τα πρώτα αποτελέσματα, με τη μεγαλύτερη αλλαγή να εμφανίζεται περίπου στους δύο μήνες. Σε τέσσερις έως έξι μήνες μετά τη θεραπεία σας, θα δείτε τα μέγιστα αποτελέσματα.

Τα λιποκύτταρα που εξαλείφονται με τη Κρυολιπόλυση εξαφανίζονται οριστικά και δεν θα επιστρέψουν. Όσο δεν αυξάνεται το σωματικό βάρος, τα καλά αποτελέσματα περιγράμματος του σώματος παραμένουν. Εάν αυξηθεί το βάρος σας, τα λιποκύτταρα που παραμένουν στην περιοχή θεραπείας σας μπορεί να αναπτυχθούν, όπως και τα υπόλοιπα λιπαρά κύτταρα στο σώμα σας, αλλά η ποσότητα του λίπους που θα αποθηκευτεί εκεί θα είναι σημαντικά λιγότερη από ό, τι στις περιοχές που δεν έχετε κάνει θεραπεία.

Χάνω βάρος με την Κρυολιπόλυση;

Δεν πρόκειται για διαδικασία απώλειας βάρους. Είναι μια θεραπεία μείωσης λίπους. Ο υγιεινός τρόπος ζωής και η σωστή διατροφή είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για να διατηρηθούν τα αποτελέσματα της θεραπείας. 

Πού εφαρμόζεται η Κρυολιπόλυση; 

Υπάρχουν διαφορετικά είδη εφαρμογών, ώστε να αντιμετωπίζεται το τοπικό πάχος σε σχεδόν όλες τις περιοχές του σώματος. ΟΙ πιο συχνές περιοχές θεραπείας είναι:

  • Μηροί
  • Κοιλιά 
  • Μπράτσα
  • «Ψωμάκια» γύρω από τη μέση
  • Πλάτη
  • Κάτω από τους γλουτούς 
  • Κάτω από το πηγούνι 

Έγκαιρη επίσκεψη στο Δερματολόγο σας

Εφόσον κατανοήσετε τη λειτουργία της, φροντίστε να κλείσετε μια συνάντηση με το Δερματολόγο σας για να συζητήσετε τις ανάγκες του δικού σας σώματος και να σχεδιάσετε μαζί το πλάνο συνεδριών που σας ταιριάζει ώστε να απολαύσετε το σώμα σας απαλλαγμένο από τους «επίμονους» επιπλέον πόντους που πάντα σας ενοχλούσαν.